1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Aktivitet" i toppmenyn.

3. Klicka på "Sök aktiviteter" i vänstermenyn.

4. Per automatik är är filtreringen inställd på att inloggad person står som ledare, aktiviteten inte är registrerad och har varit under dagens datum eller tidigare.

5. Sökresultatet visas längre ner på sidan.

6. Vill man ändra om filtreringen så gör man det i fälten ovan.

7. Man kan också göra en utökad sökning, det gör att man kan filtrera ännu mer specifikt. För att göra en utökad sökning, klicka på "Utökad sökning" och fyll i önskade fält. När man gjort sin filtrering klickar man på "Sök".

8. I sökresultatet kan man se aktiviteterna som filtrerats fram.Genom att klicka på aktivitetens namn så kommer man in till aktiviteten. Där kan man då redigera och registrera aktiviteten samt lägga till deltagare/ledare.

9. Vill man göra en snabbsökning så klickar man på "Snabbsök" och väljer därefter vilken typ av snabbsökning man önskar göra. Då kommer sökresultatet ändras om beroende på vilken typ av snabbsökning man valt att göra.

10. Vill man ta bort aktiviteter så markerar man aktiviteten eller aktiviteterna som man önskar ta bort. Klicka därefter på "Ta bort".

11. Vill man registrera aktiviteter så markera man aktiviteten eller aktiviteterna som man önskar registrera. Klicka därefter på "Registrera aktiviteter".

12. Vill man exportera aktiviteter till Excel så klickar man på "Exportera till Excel" då skapas en fil på din dator där samtliga aktiviteter i sökresultatet visas.

13. Vill man visa närvarokort så markera man aktiviteten eller aktiviteterna som man önskar få närvarokort. Klicka därefter på "Visa närvarokort"  och välj sedan "Närvarokort, valda aktiviteter i sökresultatet". (Närvarokort kan endast skapas för registrerade aktiviteter.)

14. Vill man ha närvarokort på samtliga aktiviteter i sökresultatet så behöver man inte markera någon aktivitet utan klickar direkt på "Visa närvarokort" och väljer sedan "Närvarokort, alla registrerade aktiviteter i sökresultatet". (Närvarokort kan endast skapas för registrerade aktiviteter.)