1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Aktivitet" i toppmenyn.

3. Klicka på "Registrera grupp" i vänstermenyn.

4. Filtrera fram gruppen genom att fylla i fälten. När man gjort sina val klickar man på "Sök".

5. Man behöver välja grupp, annars kan man inte göra en sökning.

6. Aktivitetstyp är valfritt att välja. Lämnas fältet tomt så söker man fram alla aktivitetstyper kopplade till vald grupp.

7. Tidsintervall är per automatik satt på 1 vecka. Det kan man ändra men maximalt kan man söka på ett tidsintervall av 4 veckor.

8. Registreringsstatus är per automatik satt på ej registrerad. Man kan ändra registreringsstatus, och de andra alternativen man kan söka på är registrerade eller alla.

9. Sökresultatet visas längre ner på sidan. Samtliga deltagare står markerade som närvarande på automatik. Förvalda ledare är markerade genom att ha en bock i rutan för "Ledare". För att lägga till eller ta bort en ledare så bockar man i eller ur rutan "Ledare" för respektive person.

10. Skulle en person inte vara närvarande klickar på den gröna knappen "Närvarande". Den ändras då om och bli istället grå och "Ej närvarande".

11. När man har ändrat närvaron så klickar man på "Registrera aktiviteter". Då registreras och sparas närvaron på aktiviteterna.