1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Aktivitet" i toppmenyn.

3. Klicka på "Kalendrar" i vänstermenyn.

4. Klicka på kalendern som du önskar importera aktiviteter till.

5. Klicka på "Importera aktiviteter".

6. Välj "Hantera löpande import" eller "Importera enstaka aktiviteter".

Väljer man ”Hantera löpande import” så kommer eventuella ändringar i kalendern/tävlingssystemet, t.ex. datum, tid eller plats, även synas i er IdrottOnline-kalender.

Väljer man ”Importera enstaka aktiviteter” så kommer eventuella ändringarna i kalendern/tävlingssystemet, t.ex. datum, tid eller plats, inte uppdateras utan aktiviteten kommer visas i kalender som den var när ni importerade aktiviteten.

Om man väljer att importera aktiviteter via "Hantera löpande import" gör enligt följande:

1. Klicka på "Lägg till importregel".

2. Man väljer sedan om man ska hämta aktiviteter ifrån kalendrar i föreningen eller från ett tävlingssystem. Observera att om ni inte kan välja från ett tävlingssystem så har inte specialidrottsförbundet som föreningen är med i något integrerat tävlingssystem med IdrottOnline.

Om man väljer att hämta aktiviteter från kalendrar i föreningen gör enligt följande:

1. Välj typ av aktivitet som ska importeras. Lämnas fältet tomt så importeras samtliga aktivitetstyper.
2. Välj vilken idrotts aktiviteter som ska importeras. Lämnas fältet tomt så importeras samtliga idrotters aktiviteter.

3. Välj vilka gruppers aktiviteter som ska importeras. Lämnas fältet tomt så importeras samtliga gruppers aktiviteter.

4. Välj vilka kalendrars aktiviteter som ska importeras. Som standard är alla kalendrar valda men man kan ändra till "Välj kalendrar" och manuellt välja vilka kalendrars aktiviteter som ska importeras.

5. När man gjort sina val så klickar man på "Spara".

Om man väljer att hämta aktiviteter från tävlingssystem gör enligt följande:

1. Välj vilket tävlingssystem som aktiviteter ska importeras ifrån.

2. Välj vilket lags/vilken grupps aktiviteter som ska importeras. Som standard är alla lag/grupper valda men man kan ändra till ett specifikt lags aktiviteter ska importeras, då väljer man laget/gruppen i rullistan.

3. När man gjort sina val så klickar man på "Spara".

Om man väljer att importera aktiviteter via "Importera enstaka aktiviteter" gör enligt följande:

1. Välj om man ska hämta aktiviteter ifrån kalendrar i föreningen eller från ett tävlingssystem. Observera att om ni inte kan välja från ett tävlingssystem så har inte specialidrottsförbundet som föreningen är med i något integrerat tävlingssystem med IdrottOnline.

1. Man behöver nu söka fram aktiviteter som man önskar importera till kalendern. Lämnas fälten tomma så visas fler resultat och man väljer själv hur man vill filtrera fram aktiviteterna. Obligatoriska sökfält är ett från och ett till datum, övriga fält är frivilliga.

2. När man gjort sin filtrering klickar man på "Sök".

3. Sökresultatet visas längre ner på sidan.

4. Man markerar aktiviteterna som man önskar lägga till genom att bocka i rutan till vänster om aktiviteten.

5. När man har markerat aktiviteterna man önskar importera klickar man på "Spara".