1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Redigeraläge" i välkomstrutan som visas.

3. Öppna upp resursfönstret.

4. Klicka på knappen bestående att tre vågräta streck och en liten pil som pekar nedåt som finns längst till höger om bildens namn.

5. Flera olika alternativ kommer nu upp. Klicka på ”Öppna i Bildredigeraren”.

6. Där kan man sedan beskära, ändra storlek och omforma bilden.

7. Vill man ändra filens information så som fotograf, skribent etc. så klickar man istället på ”Redigera”och ändrar/lägger till uppgifterna där.

Redigera bild som redan finns på sidan:

1. För att redigera en bild som redan användas så klickar man sig in i redigeraläget, se till att man står
    under ”På sidan-redigering” under urval.
  2. Därefter klickar man på bilden som man önskar redigera och sedan på knappen ”Infoga/Redigera bild”.

I pop-up fönstret som öppnas kan man sedan bl.a. ändra storlek på bilden. Det går även bra att markera bilden och med hjälp av muspekaren dra i bilden till önskad storlek.