1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Redigeraläge" i välkomstrutan som visas.

3. Öppna resursfönstret.

4. Under fliken ”Resurser” finner man fliken ”Media”. Klicka på ”Media” för att se, ladda upp, ta bort och redigera bilder och dokument.

5. Det finns tre olika sätt att ladda upp filer i den nya mediehanteringen.

6a. Drag & drop-funktionen:

• Klickar in dig på den mapp som du vill att filen ska ligga i.
  • Därefter drar du en fil direkt från skrivbordet/mapp på datorn till mediehanteraren på IdrottOnline och släpper filen i rutan med texten ”Släpp filer som du vill ladda upp här”.
  • Filen kommer då sparas i den mappen som du valt att dra filen till.

6b. Klicka på "+"-tecknet

• Klicka på plustecknet nere till vänster.
  • Klicka in dig på den mapp som du vill att filen ska ligga i och klicka därefter på ”+” och sedan på det andra ”+” som kommer upp.
  • Välj sedan vilka filer som du önskar ladda upp i mappen genom att markera dem och klicka på ”Öppna”.
  • Därefter kan du stänga rutan genom att klicka på ”Stäng”. Skulle filerna inte ha hunnit laddats upp så kommer filerna fortsättas laddas upp i
    bakgrunden.

6c. Klicka på knappen med tre vågräta streck och en pil neråt.

• Klicka in dig på den mapp som du vill att filen ska ligga i och klicka därefter på knappen.
  • Du får då upp flertalet alternativ.
  • För att ladda upp filer så klickar du på ”Ladda upp filer”. Man kommer då vidare till en pop-up fönster.
  • Där klickar du på ”+”. Välj sedan vilka filer som du önskar ladda upp i mappen genom att markera dem och klicka på ”Öppna”.
  • Därefter kan du stänga rutan genom att klicka på ”Stäng”. Skulle filerna inte ha hunnit laddats upp så kommer filerna fortsättas
    laddas upp i bakgrunden.

Rekommenderade bildstorlekar är

• Topplogga: 980 x 150 pixlar (valfri höjd beroende på vad man tycker är snyggast i höjdled)
  • Bilder under menyraden på startsidan: 780 x valfri höjd
  • Nyhetsbilder: 550 x valfri höjd
  • Anslagstavla: 195 x valfri höjd