1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Avgifter" i toppmenyn.

3. Klicka på "Inställningar" i vänstermenyn.

Under fliken "Inställningar" finns föreningens organisationsuppgifter det vill säga; Namn, Organisationsnummer, Plus-/Bankgiro-konto samt Ordförande och Kassör i föreningen. Ordförande och kassör måste ha e-postadresser registrerade i IdrottOnline.

Under Inställningar kan man även välja vilket/vilka betalsätt man ska använda i föreningen. Manuell betalning kommer automatiskt vara ikryssad. För att använda något av de andra betalsätten, Varukorgen, Fortnox eller Swedbank e-bokföring, måste man godkänna dessa individuella avtalsvillkor.

Om du väljer att använda Varukorgen för avgiftshantering kommer en ruta upp. I denna ruta kan du välja att fylla i två extra e-postadresser, utöver kassören, ordföranden och föreningens kontaktmejl, som du vill ska få e-postutskick från PayEx då utbetalningarna är gjorda. Som informationen säger så sker utbetalning från PayEx 6-12 dagar till det Bank-/Plusgiro som är registrerat på organisationen.