1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Personer" i vänstermenyn.

4. Sök fram personen som man önskar lägga till en målsman på genom att fylla i information i något av sökfälten och sedan klicka på knappen "Sök". Vill man filtrera sin sökning ytterligare kan man göra en utökad sökning. Klicka i så fall på "Utökad sökning", då kommer fler sökfält upp och man kan specificera sin sökning ytterligare. Klickar man på "Sök" utan att fylla i information i något av sökfälten så visas samtliga medlemmar i sökresultatet.

5. Sökresultatet visas längre ner på sidan. Klicka på personens namn för att komma åt och lägga till målsman på personen.

6. Skrolla ner till och klicka på fliken "Målsman".

7. Välj en persontyp, som standard är "Medlemmar och prova-på". Men man ändra detta i rullistan.

8. När man valt persontyp så söker man fram personen i fältet "Person". Man kan söka både på födelsedatum och namn.

Klicka på personen som man önskar lägga till som målsman i söklistan.

9. Därefter klickar man på knappen "Lägg till målsman".

10. Hittar man inte personen som man önskar lägga till som målsman så kan man lägga till personen genom att klicka på "Skapa ny person".

11. Man lägger därefter till personen. När man fyllt i uppgifterna så klickar man på knappen "Nästa". I steget därefter klickar man på "Spara" då läggs målsman till.

12. Önskar man ta bort en målsman från en person så klickar man på knappen "Ta bort" längst till höger om målsmans kontaktuppgifter.