1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Personer" i vänstermenyn.

4. Sök fram personen som man önskar redigera genom att fylla i information i något av sökfälten och sedan klicka på knappen "Sök". Vill man filtrera sin sökning ytterligare kan man göra en utökad sökning. Klicka i så fall på "Utökad sökning", då kommer fler sökfält upp och man kan specificera sin sökning ytterligare. Klickar man på "Sök" utan att fylla i information i något av sökfälten så visas samtliga medlemmar i sökresultatet.

5. Sökresultatet visas längre ner på sidan. Klicka på personens namn för att komma åt och redigera personen.

6. Här kan man nu ändra/lägga till uppgifter så som telefonnummer, e-postadress, medlemsinformation, kontaktadress osv.

7. Man återställer lösenordet för personen genom att klicka på knappen "Återställ lösenord" upp till höger. Har personen inte haft något lösenord sedan tidigare så heter knappen "Skicka inloggningsuppgifter".

8. Under möjligheten att skicka ut inloggningsuppgifter så kan man se grupptillhörigheter, roller och behörigheter som personen har. För att redigera något av detta så klickar man på "Redigera" för respektive del.

9. Där kan man sedan då ta bort roller/behörigheter/grupptillhörigheter från personen genom att klicka på kryssen vid varje alternativ samt lägga till roller/behörigheter/grupptillhörigheter genom att söka fram och markera alternativet. När man gjort sina ändringar så klickar man på "Välj", då kommer man tillbaka till tidigare vy, redigera person.

10. Skrollar man längre ner så kan man redigera saker så som målsman, aktiv i idrott, se avgifter, licenser och mycket annat. För att öppna en flik så klickar man på den.

11. Har man gjort en ändring så sparar man detta genom att klicka på knappen "Spara".