1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Personer" i vänstermenyn.

4. Står man under "Förening" så kan man söka fram samtliga medlemmar i föreningen, oavsett om medlem är aktiv i idrott eller inte. Står man under en sektion så kan man söka fram samtliga medlemmar som är aktiva i sektions idrotten.

5. Om man klickar på knappen "Sök" utan att fylla i något i sökfälten så visas samtliga medlemmar i föreningen/aktiva i sektionsidrotten.

6. Man kan söka på namn, födelsedatum, personnummer och IdrottsID i fältet för "Sök person".

7. I fältet "Person" kan man ändra så att man söker på t.ex. avslutade medlemmar, målsmän, medlemmar för godkännande etc.

8. Vill man specificera sin sökning ytterligare så kan man göra en utökad sökning. För att göra detta, klicka på "Utökad sökning".

9. Fler alternativ att filtrera/söka på visas nu och man kan på så sätt specificera sökningen ännu mer. När man fyllt i de fälten man vill söka på så klickar man på knappen "Sök".

10. Sökresultatet visas längre ner på sidan.