1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Personer" i vänstermenyn.

4. Ändra till föreningsläge om du inte redan är där. Du gör detta genom att klicka på "Ändra".

5. Välj sedan "Förening" i rullistan och klicka därefter på "Byt".

6. Sök fram personen som man önskar markera som aktiv i idrott genom att fylla i information i något av sökfälten och sedan klicka på knappen "Sök". Vill man filtrera sin sökning ytterligare kan man göra en utökad sökning. Klicka i så fall på "Utökad sökning", då kommer fler sökfält upp och man kan specificera sin sökning ytterligare. Klickar man på "Sök" utan att fylla i information i något av sökfälten så visas samtliga medlemmar i sökresultatet.

7. Sökresultatet visas längre ner på sidan. Markera personen eller personerna som man önskar markera som aktiva i idrott. Klicka därefter på knappen "Ändra markerade".

8. Skrolla ner till "Aktiv i idrott" och klicka på rubriken. Markera därefter idrotten/idrotterna som personen/personerna ska stå som aktiva i. När man gjort en markering under "Aktiv i idrott" så klicka på knappen "Spara".