1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Personer" i vänstermenyn.

4. Ändra till föreningsläge om du inte redan är där. Du gör detta genom att klicka på "Ändra".

5. Välj sedan "Förening" i rullistan och klicka därefter på "Byt".

6. Sök fram personen vars medlemskap du vill återaktivera genom att att fylla i information i något av sökfälten. Ändra sedan till ”Avslutade medlemmar” i rullistan och klicka på knappen ”Sök”. Om man ändrar till "Avslutade medlemmar" och sedan klickar på knappen "Sök" innan man fyllt i någonting i sökfälten så kommer samtliga avslutade medlemmar att visas i sökresultatet.

7. Sökresultatet visas längre ner på sidan. Markera personen eller personerna som man önskar återaktivera till medlemmar igen. Klicka därefter på knappen "Gör till medlem"

8. Man får då upp en ruta där man kan välja om personerna även ska vara aktiva i någon specifik idrott. Om personerna ska vara aktiva i någon idrott så markera man detta genom att bocka i rutan för idrotten. För att återaktivera medlemmen, klicka på "Spara".