1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Personer" i vänstermenyn.

4. Klicka på "Lägg till medlem" till höger på sidan.

5. Fyll i födelsedatum och bocka sedan i rutan "Ofullständigt personnummer".

6. Uppgifter så som namn och adress behöver fyllas i manuellt.

7. Klicka på "Nästa".

8. Här kan man nu lägga till information så som telefonnummer och e-postadress.

9. Klicka på "Spara". Medlemmen är nu tillagd.

Skulle man vid ett senare tillfälle komplettera personnumret så det blir fullständigt så söker man fram personen i medlemsregistret, klickar dig in medlemmen så man står under ”Redigera medlem”. Man bockar sedan ur rutan ”Ofullständigt personnummer” och fyller i de 4-sista siffrorna, man trycker därefter på ”Spara”. Finns personen inte inlagd sedan tidigare med fullständigt personnummer i RF:s register så kommer uppgifterna kompletteras och personen sparas korrekt med fullständigt personnummer. Om personen däremot redan finns inlagd i RF:s register sedan tidigare med fullständigt personnummer så kommer man få upp ett meddelande som säger ”Fel! Denna person är redan registrerad i IdrottOnlines databas och måste därför registreras som ny medlem. Ta bort personen med ofullständigt personnummer och lägg sedan till som ny medlem med fullständigt personnummer.”.

En medlem med ofullständigt personnummer inte är LOK-stödsberättigad vilket gör att föreningen inte kan söka LOK-stöd för denna medlem.

En medlem med ofullständigt personnummer kan inte tilldelas några roller eller behörigheter. Man kan inte heller skapa eller skicka ut inloggningsuppgifter till personen.