1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Personer" i vänstermenyn.

4. Klicka på "Lägg till medlem" till höger på sidan.

5. Fyll i fullständigt personnummer så hämtas namn och adress automatiskt från Skatteverket.

6. Klicka på "Nästa".

7. Här kan man nu lägga till information så som telefonnummer, e-postadress och även skicka ut inloggningsuppgifter.

8. Klicka på "Spara". Medlemmen är nu tillagd.

Har man inte tillgång till personens fullständigt personnummer så fyller man i födelsedatumet och bockar sedan i rutan "Ofullständigt personnummer".
Har personen inte ett fullständigt personnummer och på så sätt är utländsk så fyller man i födelsedatumet och bockar sedan i rutorna "Ofullständigt personnummer" och "Utländsk person". Uppgifter så som namn och adress behöver då fyllas i manuellt. Om personen har markerats som utländsk person behöver även en nationalitet att väljas.
Ska en medlem stå som ”Prova-på-medlem” så bockar man i den rutan innan man går vidare.
Observera att en svensk medlem med ofullständigt personnummer inte är LOK-stödsberättigad vilket gör att föreningen inte kan få LOK-stödsbidrag för denna medlem. Är personen utländsk så är medlemmen LOK-stödsberättigad.