En gadget är ett tillbehör till redigeraläget. De kan flyttas runt i navigeringsfönstret och resursfönstret. Vad man kan göra med en gadget beror på vilken gadget det är. Exempel på gadgets är att kunna ställa in nyckelord och skapa formulär. Men också navigeringsvyn och mediahanteringen är gadgets. Man kan säga att en gadget är en verktygsruta som placeras i resursfönstret och/eller i navigeringsfönstret.

Om man klickar på kugghjulet upp till vänster, bredvid knappnålen, så får man möjlighet att lägga till gadgets och ändra om ordningen. Man kan lägga till och ta bort gadgets i både navigeringsfönstret och i resursfönstret, beroende på vad man vill se. Samma gadgets kan därför visas i både navigeringsfönstret och i resursfönstret.

Väljer man ”Ordna om” så kan man ändra ordningen på gadgets som finns i navigeringsfönstret. Man flyttar runt gadgets och ändrar ordningen genom en drag and drop funktion som innebär att man klickar på en gadget och drar gadgeten till den plats som ni önskar ha den på och sedan släpper.

Önskar man ta bort en gadget så klickar vecklar man ut gadget genom att klicka på namnet (i detta fall ”Nyligen”). Sedan klickar man på kugghjulet som kommer upp nere till höger och därefter klickar man på ”Ta bort gadget”.