För att få tillgång till besöksstatistik men också statistik som visar vilka sidor på er hemsida som får mest klick så kan ni koppla ett Google Analytics-konto till er IdrottOnline-sida.

För att göra detta så behöver ni först ha skapat upp ett Google-konto. För mer information om hur man skapar ett Google-konto samt registrerar sig för Google Analytics kan ni hitta här: https://www.google.se/analytics/

När ni har registrerat er för Google Analytics så kommer ni få ett ID för webbplatsprofil. ID har följande format: UA-XXXXX-Y där ”X” motsvarar ert kontonummer och ”Y” motsvarar ert profilnummer.

Detta ID skriver ni in på föreningens hemsida genom att logga in på sidan, gå in under redigeraläge och markera startsidan i navigeringsträdet till vänster. Man väljer sedan att redigera under ”Alla egenskaper” och under fliken ”Grundinställningar” fyller man i ID:et under rubriken ”Google Analytics”.

Har ni frågor om hur man administrerar Google-kontot eller hur funktionerna i Google Analytics fungerar så hänvisar vi er till Googles supportavdelning för hjälp.