För att få banners, affischer och liknande till er IdrottOnline-sida för att marknadsföra att föreningen finns hos Gräsroten så gå in i redigeraläget på er hemsida. Välj att redigera sidan med ”Alla egenskaper”. Under ”Grundinställningar” så finns det sedan en del som heter ”Gräsroten”.

Klicka på ”Klicka här” för att hämta en Gräsroten-banner från Svenska Spel till er hemsida.

Man kommer då vidare till Svenska Spels hemsida där man kan på föreningen i sökrutan för att få fram bannern för er förening.

Du söker på föreningen i sökrutan och klickar på sökknappen som ser ut som ett förstoringsglas. Strax där under kommer sökresultatet fram. Klicka då på föreningsnamnet som du önskar marknadsföringsmaterial för.

Då kommer du till detta pop-up fönster med olika typer av banners. Klicka på den banner som ni önskar ska synas på hemsidan. Då kommer en kod att genereras i rutan uppe till höger. Kopiera koden. Observera att koden blir olika beroende på vilken typ av banner ni väljer.

Gå in i redigeraläget på föreningens hemsida igen. Skrollar längre ner på sidan till delen som heter ”Anslagstavla”. Där finns två rutor, välj alternativet ”Plats för annonser längst till höger på sidan” och klicka på knappen ”HTML”.

I pop-up fönstret klistrar du sedan in html-koden som du kopierade från Svenska Spels hemsida. När du klistrat in koden klicka på ”Uppdatera”. Pop-up fönstret stängs då automatiskt.

När du stängt HTML-rutan så kommer du se bannern från Svenska Spel i rutan under ”Anslagstavla”.
Sedan väljer ni att publicera ändringarna.

I detta fall valde vi att placera bannern i annonsplatsen längst till höger på sidan. Man kan även lägga in bannern i andra delar på hemsidan, då går ni tillväga på samma sätt men väljer att klistra in länken i HTML på en annan plats på hemsidan.