För att redigera eller lägga in sidinnehåll så finns det en redigeraknapp till höger på sidan. Knappen består antingen av en rektangel med boxar i sig, bredvid är en pil som pekar nedåt. Håller man muspekaren över denna knapp så ser man texten ”På-sidan redigering”.  Klickar man på knappen då så ändrar man till ”På sidan-redigering”. Annars så består knappen av tre punkter och tre vågräta streck bakom. Håller man muspekaren över denna knapp så ser man texten ”Alla egenskaper”. Klickar man på knappen då så ändrar man till ”Alla egenskaper”. Observera att du måste stå markerad på sidan i navigeringsfönstret för att kunna redigera just den sidan. Väljer man ”På sidan-redigering” så kommer man att genom att klicka på text med muspekaren att kunna redigera direkt på sidan. På så sätt kan man bl.a. redigera nyheter utan att gå in i det faktiska redigeraläget. Väljer man ”Alla egenskaper” så kommer man in i ett redigeraläge där man redigerar sidan så ni bl.a. kan ändra innehåll, grundinställningar, design, boxinställningar, inställningar och sökmotoroptimering.

Denna knapp innebär att man står under ”På-sidan redigering”. Genom att klicka knappen så ändrar man till
”Alla egenskaper”.

Denna knapp innebär att man står under ”Alla egenskaper”. Genom att klicka knappen så ändrar man till
”På-sidan redigering”.

För att redigera direkt på sidan så gå till den sidan som du önskar redigera och se till att du står under ”På sidan-redigering”. Det ser du genom att denna symbol visas uppe till höger på sidan.

Skulle du stå under ”Alla egenskaper” så klickar du alltså endast på denna knapp för att byta till ”På-sidan redigering” och kunna redigera direkt på sidan.

Står man under ”På sidan-redigering” så kommer textrutorna man kan redigera direkt på sidan att bli markerade med en blå ruta. När du drar muspekaren över en ruta så blir denna grön och det visas även vilken typ av textruta du är på väg att redigera.

Om man nu vill redigera texten så klickar i textrutan där man vill ändra texten. Då kommer det upp ett menyfält där man kan välja olika funktioner så som teckenstorlek, typsnitt, understrukenstil och mycket mer. När man har gjort sina ändringar så klickar man bara utanför rutan. Då försvinner möjligenheten att redigera och man måste dra muspekaren över textrutan och klicka på den igen för att redigera ytterligare. Ändringarna man genomför behöver sedan publiceras genom att klicka på ”Publicera?” och sedan ”Publicera ändringar” upp till höger på sidan. Skulle man ångra sina ändringar så kan man antingen klicka på ”Ångra?” eller på ”Publicera” och sedan på ”Återställ till publicerat”.

Glöm inte att publicera för att ändringarna ska sparas och slå igenom på hemsidan.