För att kunna administrera röstlängd behöver man ha följande roller: Uppdrag i förbund samt Förbundsadministratörsroll.

Klicka på fliken Administration i toppbaren och därefter på fliken Röstlängd i vänstermenyn.

För att skapa en röstlängd klicka på knappen Skapa röstlängd. Välj datum för röstlängden och sedan spara.

När röstlängden är skapad måste du markera rutan framför röstlängden och klicka på knappen Preliminär röstlängd så den blir genererad. Därefter klickar du på Fastställ röstlängd.

Det går även bra att ta tillbaka röstlängd till preliminär röstlängd. Kryssa i rutan framför aktuell röstlängd och välj Ta tillbaka röstlängd till preliminär.